maanantai 10. kesäkuuta 2013

Lekan Heinola Open ennakko

Citymarket, Tähtisilta ja Lusin suora.  Siinä asiat jotka ensimmäisenä nousevat moottoritietä Pohjoiseen köröttelevien tuhansien ja taas tuhansien mökkiläisten huulille kysyttäessä mielikuvia Heinolasta. Pienennettäessä otantaa, tarkalleen ottaen rajaten se kymmeneen nuorukaiseen, saadaan Heinolaan liittyvistä assosiaatioista hieman erilaisia tuloksia.  Listalle nousevat niin Jyrä, Vierumäki kuin levottomat helteet, venejatkoja ja kuntopyörää unohtamatta.Edellä esitetyn listan yhdistävänä nimittäjänä kuvankauniin Heinolan lisäksi on The Heinola Open. Muistellessa tätä kauden ensimmäisenä Majorina asemansa vakiinnuttanutta jaloa kilpaa, on historian havina lähes käsin kosketeltavissa. Ensimmäinen Heinola Open pelattiin vuonna 2011 ja silloin kentällä kiertäneellä kolmikolla ei ollut aavistustakaan siitä, että minkälaiset mittasuhteet kilpailu tulevaisuudessa saavuttaisi ja millainen glamouri seuraavina vuosina kilpailua ympäröisi.  Legenda oli syntynyt.

Perinteikkäin – siis jo vuosia pelattu Heinola Open kerää taas ensi viikonloppuna tuttuun tapaansa rahalistan kärkinimet taistelemaan Heinolan herruudesta ja tarjoaa viiltävän poikkileikkauksen osaan ottajien alkukauden pelikunnosta. Taistelutantereina toimivat tuttuun tapaan Vierumäen layoutiltaan toisistaan huomattavasti poikkeavat kentät Classic ja Cooke. Ennen lauantaina pelattavaa ensimmäistä kierrosta kohtaavat kilpailijat kuitenkin useita haasteita ja houkutuksia Heinolan yössä, vain vahvimpien selvitessä perjantai-illan cutista tiiboksiin.

Osallistujalista on ikävistä poisjäänneistä huolimatta hieman viimevuosia pidempi ja pelitaidollisesti varmasti värikkäämpi muutaman keltanokan tullessa kokeilemaan siipiään.

Vaikka kilpailu kokoaakin yhteen rahalistan kärkinimet, eivät pelitaidot ole kaikilla samalla tasolla espoolaisten noustessa listalle ainoastaan perintörahojensa turvin. Näin ollen voittaja ratkaistaan kahden kierroksen yhteistuloksen pohjalta tasoituksellisen lyöntipelin säännöin, jossa painoarvoa annetaan kuitenkin taidokkaalle pelaamiselle puolittamalla osallistujien saama slope.

Mikäli historia toistaa itseään, kruunataan sunnuntaina The Heinola Openin voittajaksi taas uusi kasvo ja ”kannun” kylkeen kirjataan taas toinen vähiten huonosti pelannut pelaaja. Luvassa on siis varmasti mieleenpainuva viikonloppu jossa onnistumiset eivät rajoitu ainoastaan kentille ja muisteltavaa talven pimeinä iltoina taas riittää.

”Kebabrullaa, täält taas tullaa!” (TK)

Kisaterveisin,

Kisa-isäntä Leka

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti