keskiviikko 28. elokuuta 2013

Pike Cape Open by Didier Scott - Tour ClassicLukuisilta lukijoilta on tullut palautetta, että blogi on ollu iha kuollu jo pidemmän aikaan. Komppaan täysin palautteen sävyä ja tästä kimpaantuneena aattelinkin tänään postata TUPLANA. ASIAAN!

Muutama viikko sitten kisailtiin kauden kolmas Major, Pike Cape Open by Didier Scott - Tour Classic. Tour Classic on kisakatraan joka vuonna vaihtuva osakilpailu, joka tänä vuonna pelattiin Savonlinnan lähellä sijaitsevassa Keri Golfissa. Itse ajelin kisapaikalle Tenon lohikoskien ääreltä ja matkalla mielessäni pyöri seuraavia pohdintoja:

Jatkuuko Tigerin maaginen Grand Slam metsästys? Saako Keegan pelinsä vihdoin kasaan? Rikkoutuuko Keeganin kierrosennätys 159 lyöntiä? Onko Choilla vieläkin kaulukset pystyssä? Vetääkö Lex feissit? Onko Rorylla taas vaihteeksi Nike-päivä? Onko Sergio ottanut vihdoin rosteriin puumailoja? Miten Angelin poissaolo näkyy illanvietossa? Olisiko vihdoin mun aika voittaa jotain?! 

Keri Golf kenttänä herätti allekirjoittaneessa kauhukuvia ensimmäisistä huuteluista lähtien. "Ottakaa paljon palloja messiin" "Lyökäähä aina sitten se varapallo" "Välillä ne hävii iha väylällekkin" "Tällä kentällä ei ole mitään tekemistä golfin kanssa" ja parhaimpana "Parasta tässä kentässä on parkkipaikka, josta täältä pääsee vitt**n". Koville pelimiehille nämä lisäävät vaan vettä myllyyn ja pakko on myöntää, että itsellä ei älyttömästi ollut odotuksia scorauksen suhteen, mutta toisin kuitenkin kävi.
Day 1.

Kentällä saavuttiin hyvissä ajoin rangetouhut ja lähipelitreenit mielessä kuten kunnon Majorvalmistautuminen edellyttää. Valmistautuminen tössäsi kuitenkin Keri Golfin puitteiden realistoituessa paskan rangen muodossa. Ei vaan voi käsittää miten niinkin tärkeä tekijä voi olla pieleen hoidettu. Matkaa klubilta rangelle kertyi noin kilometri ja lyöntialustat taisivat olla ylijääneitä kattohuopia klubitalosta, joka oli kuulemma budjettiongelmien kautta jäänyt kesken.

Vaikka kirjoituksen sävyni on varsin negatiivinen, pääsin silti nauttimaan golfista. Pelin sujuessa ja pelikaverien kanssa laatuläpän lennettyä unohtuvat edellämainitut seikat. Lauantain kierrokselle Roryn, Armourin ja Lex Cabreran kanssa. PIENI ROOTTORI TILATTU, TO THE FACE! Koska rundista on jo pari viikkoa aikaa, muistikuvat ovat varsin hataria, siirrytään siis ensimmäisen päivän Leaderboardiin:1. Jere Watson
2. Ramu Singh
3. Sergio Gardio

4. Kaj Choi
5. Jukka Armour
6. Tiger Kukkonen
7. Riku Mcilroy
8. Didier Scott
9. Keegan Kalaja

Day 2.

Ensimmäistä kertaa majorhistoriassa Watson lähtee kärkipaikalta sunnuntaille. Ei lupaile hyvää. Ei vaa voi onnistua. Silti uskoin omaan sipuliini. Pari kusista draivia, soketti ja duffi tekivät kuitenkin näissä olosuhteissa sipulista todella säröilevän ja portti Sergio "vain rautaa" Gardiolle oli avattu. Etuysin jälkeen taisin olla häviöllä 4 lyöntiä ja kymppiväylän mätäilyt kasvatti johdon 7 lyöntiin. Kokemus on valttia. Kuitenkin nostan hattua itselleni olematta yhtään ylimielinen sillä viikonlopusta jäi hyvä maku vaikka voittoa ei VIELÄ tullutkaan. Maila ei lentänyt kertaakaan, en kiukutellut ja pelasin loppuun asti kovalla yrityksellä hymysuin. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin.

Results:

1. Sergio Gardio
2. Jere Watson (closest to pin)
3. Ramu Singh

4. Kaj Choi
5. Jukka Armour (longest drive)
6. Tiger Kukkonen
7. Rory Mcilroy
8. Didier Scott
9. Keegan KalajaISO KÄSI Didierille mainiona kisäisäntänä kunnostautumisesta. Majoitus oli vimpan päälle ja pysyit poissa voittotaisteluista kuten asiaan kuuluukin.

Huhut raffeissa ja out-paalujen lähellä kertovat, että ensi vuonna Tour Classic pelataan Kehä Vitosen varrella Hirvihaaran Country Clubilla Rookie Roryn kotikonnuilla.
Kauden päättävä Major - Susiraja Championships - pelataan Tahkolla 20.9-21.9.


4 kommenttia:

 1. Ei tullu tuplana!! What is this madness?

  VastaaPoista
 2. Mites toi lex puuttuu molemmist listoist? :D

  VastaaPoista
 3. Kohta menny kuukausi ilman päivityksiä. THIS IS MADNESS!!!

  VastaaPoista
 4. Moi. Tää teidän blogi on ihan kuollut. Mikko tuolla tekee pyyteetöntä ja hyvää duunia. Voisitte skarppaa ja kertoo vaikka kuin hieno mies se Mikko on ja et kuin paljon haluutte olla Mikko isona. Mennään joku päivä hallille vaikka niin voitte tehdä siitä jutun. Talviharjoittelusta. Kapish?

  VastaaPoista