maanantai 27. lokakuuta 2014

Kausi pakettiin

God afton mina damer oc herrar!

Joo joutui arma-a-s a-aika ja...nojaa taakse, laita silmät kiinni, hyräile värssyä mielessäsi ja piirrä verkkokalvolle kuva hetkestä, johon tuo uskonnollisen leiman ja kohun aiheuttanut värssy vahvasti liittyy. Tätä lähemmäs kesää et nimittäin pääse seuraavaan 6 kuukauteen.

On se aika vuodesta kun veitset pakataan ja poistutaan vähin äänin köökistä, väsyneet sotahevoset ajetaan talliin, miekat pyyhitään verestä ja samalla kun peilaat omaa kuvaasi pitkäaikaistyöttömän rauta kolmosen pinnasta esittäen hiljaa itsellesi kysymyksen; miksi jo nyt (ja nyt en puhu vanhuuden tuomista, väistämättömistä fyysisistä muutoksista uroksen elimistössä) tipahtaa kyynel käsivarrellesi, nostat pään ylös, nopeat kaksi tai kolme vilkaisua vasemmalle ja oikealle niinkuin ala-asteella opetettiin, huokaiset helpotuksesta, kukaan ei nähnyt. Loppuvalmistelut tehdään huolella jokaista yksityiskohtaa myöten. Tunne on sama kuin laskisit rakkaan ystäväsi viimeiselle matkalle kohti toista hiippakuntaa.  Golfkausi 2014 on taputeltu.

Paljon sattui ja tapahtui Majorkomitean 2014 kilpailukauden aikana. Forssan uusi Kyöpelintien kevyenväylän tie sai muun muassa uuden pinnoitteen ja Teuvo Hakkarainen ilmoitti harkitsevansa vakavasti jättävänsä alkoholin, ainakin arkipäivisin. Näiden lisäksi pelattiin neljä kiven kovaa kilpailua. 

Heinola Open 

Kaamoksen pilvet tai Tubolevien muodostamat varjot ovat jo rantautumassa suomineidon ylle peittäen sen sosialismiseen pimeyteen ja kylmyyteen. Yhden asian loppu on toisen syntyminen. Spekulaatiot ensi vuodelle ovat jo kypsymässä hyvää tahtia kuten niin monen jäsenen sipuli tämän vuotisissa kilpailuissa. Nyhtösipulia. Vuonna 2015 Majorkomitea tulee eetterille entistä vahvempana, nopeampana ja taidokkaampana ilman douppia. Kuten aikaisempina vuosina, tarjoaa Majorkomitea myös tällä kertaa puheenaiheita talven pimeisiin pöytäkeskusteluihin. Jokaisella perheenjäsenellä ja yksinhuoltajaäidillä on varmasti joku suosikkipelaaja Majorkomiteassa, joka on mahdollisesti valikoitunut hyvien suoritusten tai draiverin pituuden perusteella. Näistä voidaan sitten keskustella joulupöydässä ja sukujuhlissa. Seuraavassa pohdintaa Majorkomitean  pelaajien kuluneen kauden otteista sekä spekulaatiota ensi kautta ajatellen.

Riku McIlroy. Aloitetaan pohdinta joukon rookie for life –hahmosta, Black Fligh –prosenttijengin yhdestä perustajajäsenestä. Rookie vietti viime talven Espanjan auringon alla pelaten suomaisten verohuijareiden ja volvomarkkasten kanssa golfia. McIlroyn kannalta tämä etelänleiri ei tuottanut toivottua tulosta ja lopputulos muistuttikin ennemmin kusemista nostamatta kantta, reisille meni. No tämä oli ehkä hieman vahvasti ilmaistu ja kumpuaa sisäisestä vitutuksesta, kun itse pääset nauttimaan neljästä vuodenajasta. Tästä sisuuntuneena ja entistä motivoituneempana mies vaihtoi Espanjan pina coladat ja rantahuvilat Pohjois-Karjalan pitkiin kalsareihin ja pieneen yksiöön eli sosiaaliseen tyhjiöön. Vielä varmistettamattomien lähteiden mukaan miehen korkeasta motivaatiosta ja kiihkeästä läheisyydentarpeesta kertoo talviharjoitteluun tähtäävät seuranhakuilmoitukset paikallisen alepan ilmoitustaululla. Huhujen mukaan puhelinumeron sisältäneitä lappuja ei vielä ole revitty ilmoituksesta. Uskon, että McIlroyn siviilipuoli tulee näyttelemään isoa roolia ensi kauden menestyksen suhteen. Mikäli mies rohkenee käyttämään lantiotaan svingissään kuten lemmenpuuhissa, saadaan lyhyestä varresta täysi potentiaali irti ja pituutta lyönneille. Se miten miehen yksiön ovi käy, korreloi hyvin pitkälti tulevaa menestystä. Kysymys kuuluukin, onko saranat rasvattu? 


Southern Masters 

Ramu Singh. Majorkomitean vuoden 2014 tulokas. Ramun ensi esiintyminen oli hieman kaksijakoinen. Ensinnäkin selvittämättömät poissaolot odottavat yhä lisäselvityksiä ja huoltajan allekirjoitusta Marjorkomitean toimistolla. Toisaalta, osallistumissaan kilpailuissa Ramu osoitti olevan vahva voittajaehdokas spekuloitaessa kilpailun tuloksia. Tämä tarina ei vielä ole ohi, sillä koko kauden yksi kuumimpia puheenaiheita oli Ramun suhtautuminen uudistettuun tasa-arvo lakiin. Tähän kysymykseen emme valitettavasti saaneet suoraa vastausta, fyysisiä viitteitä sitäkin enemmän. Tarina on myös saamassa lisäosan, kuten jokainen menestyselokuva, sillä Ramun taipumus carmageddon –henkiseen liikennekulttuuriin puhuttelee yhä osaa Majorkomitean jäseniä. Huhut kertovat, että miehellä olisi jo laukku valmiina pakattuna, tosin ei viranomaisten takia, vaan mahdollisen kaukomatkan vuoksi. Miltä Ramun tulevaisuus näyttää? Missä päin maailmaa mies hämmentää? Onko hän liittynyt Ranksan muukalaislegioonaan vai onko hän Isiksen palkkalistoilla?

Jere Watson. Taka-Espoon oma Juicy-J, yhdysvaltalaisen urheilujoukkueen logolla varustettu lippalakki päässä kesä talvet, swaglicious. Ei toki sen takia, että lipalla pyrittäisiin suojaamaan silmät auringolta alkuperäisen manuaalin mukaisesti, vaan peittääkseen slaavilaisen etutukan, joka sytyttää kuin viikset naisella. Ensin slaavikyykky, sitten slaavipassi ja slaavijuusto. Onko Jere edelläkävijä, pioneeri, joka on uhrannut ulkonäkönsä tyylinalttarilla? Kesä siivitti Jeren yksittäisiin loistosuorituksiin niin kentällä kuin sen ulkopuolellakin. Majorkomitean vanhimmat jäsenet näkevät päiväunia Jeren nuoruuden mahdollistamasta notkeudesta...svingin aikana. Vuosi vuodelta tähänkin oksaan tulee yksi vuosikerros lisää, joka aiheuttaa sen, että elimistön nettojäykkyys ei muutu, mutta se kohdistuu eri paikkoihin, jos ymmärrätte mitä tarkoitan. Toisaalta myös kokemuksellinen kompetenssi kasvaa, jonka uskon olevan puuttuva palanen Jeren roat to champion –palapelistä. Onko Watsonin swag liian mehu, kuten suomalainen uuden sukupolven hip hop komeetta ja Tupacin manttelinperijä Tippa-T ilmaisisi?

Keegan Kalaja. Golfkauden 2014 vuoden kehittyjä. Golfelokuvien Tarantino. Kuten jo niin monessa aikasemmassa kirjoituksessa mainittu, on Keegan ottanut suuria kehityksen askeleita, josta kertoo myös tulokset. Out of the black flight is like executing a major fight and having sex all night. Keeganin svingi on teknisesti, mutta myös visuaalisesti kasvanut merkittävästi niin kuin teini-ikäisen pojan juoksutyyli. Tämä ilmenee pitkinä lyönteinä, mutta myös lyöntitarkkuuden paranemisessa. Uusi ympäristö ja sen tuomat lukemattomat houkutukset kuten Raimot ja kiihkeät sitsit, voivat kuitenkin haitata Keeganin aktiivista talviharjoittelua. Kommuunielämässä sosiaalinen paine on kuin se teinipojan erektio; hallitsematon ja ennalta arvaamaton. Tuleeko Tinderissä päävastustaja eteen jo ennen joulua? Onko kommuunielämän mahdollistama läheisyyden tunne muokkaamassa Keeganin identiteettiä? Onko Keeganilla ratkaisu Ebolaan? Onko Keegan production rahoituskriisissä?  


Tour Classic - Lake Side Open by Jukka Armour
 Jukka Armour. Pohjois-Helsingin Hannu Karpo, Munkkiniemen Georg Ots, koulumaailman moraalinvartija ja konservatiivisten arvojen viimeinen puolestapuhuja, oman aikansa Marlboro mies. Jugi pääsi tällä kaudella isännöimään yhtä neljästä Majorkomitean kilpailusta ja mies hoiti tämän luottamustehtävän ansiokkaasti. Veikö isännöinti kaiken energian miehestä vai pohtiko Jukka syitä Majorkomitean nuoremman sukupolven siveellisten moraaliarvojen romahtamiselle yön pikkutunneille asti. Läpi kesän miehen peliesityksistä nimittäin huokui synnyttämisen tuska, joka mahdollisesti söi rentouden pelaamisesta. Pelihuumori pysyi yllä, mutta miten Jukka nyt voi? Pysyykö miehellä luokkaretkellä itsehillintä controllissa vai tulemmeko jälleen lukemaan iltasanomista ikävistä koulumaailman selkkauksista? Tyyntä ennen myrskyä?            

Tiger Kukkonen. Rakkauden mopoautossa oli tänä kesänä viimisen päälle rimssit ja lintulauta, mutta tehot jäivät puuttumaan. Oliko tällä golfkenttien Gennardo Gattusolla motivaatio kateissa? Suunta hukassa? Normaalisti tasaisen varmasti tikkaava Tiger oli tänä vuonna vain muisto menneestä niin kuin ukkomiehen rakkauselämä. Ennenhän kaikki oli paremmin, kuten sanotaan. Voimme aloittaa pohdinnan määrittelemällä mitä tarkoitetaan ”ennen” sanalla? Tiger Kukkosen varsi muistuttaa kollegan McIlroyn vastaavaa mitä tulee pituuteen. Näin ollen näkisin, että mitä tulee lantion käyttöön ja lyöntien pituuteen, pätevät samat lainalaisuudet myös Kukkosen kohdalla. Mies onkin huhujen mukaan aloittanut fyysisten ominaisuuksien harjoittelun erittäin väkevästi. Muokkaako se miehestä taistelijan vai runoilijan, se tullaan näkemään ensi vuonna. Uskon myös vahvasti, että miehen kohdalla pinnan alla kytee voimakkaasti. Ensin Espoo for life, sitten Joensuu,  taas Espoo, sitten Helsinki, taas Espoo ja nyt Helsinki. Minne seuraavaksi? Mistä tämä kertoo? Kärsiikö mies pahanlaatuisesta identiteettikriisistä? Onko jatkuvan postinumeron muutoksen taustalla ulosottoviranomaisen harhauttaminen?  

Litin, lätin, lötin. Angel ”Lötikkä” Oksanen, Majorkomitean kulinaristinen Gandalf, yhteiskuntakriittisyyden viimeinen bunkkeri, tyhmyyden vastaisen sodan agitaattori, Richard Dawkinsin siunattu opetuslapsi, Pohjois-Karjalan totalitaarisessa kunnassa piileskelevä aikakautemme Andrei Saharov. Tietyllä tavalla Angelin pelillistä kehitystä voi verrata neuvostoaikaisiin autoihin: kehitys on ollut vähintäänkin erittäin maltillista ensimmäisen mallin lanseeramisesta. Matka paikasta A paikkaan B, on useimmiten taattu, vaikka matkaan saattaakin kulua enemmän aikaa kuin mitä on etukäteen ajateltu. Kokonaisuus ei parane uudella puuratilla, jos moottori on jälkeenjäänyt kuten suuriosa perussuomalaisten äänestäjistä. Vaikka Angel useimmiten pukeutuukin mustaan ei hän ole hevari. Tämä Kymijoen alajuoksun oma Rickie Fowler omaa huiman poteltiaalin niin teknillisesti kuin atleettisestikin. Kysymys kuuluukin, miten tämä potentiaali saadaan kanavoitua maaliin? Mikä on miehen motivaatio? Majorkomitean puolesta toivon, että mies jaksaa panostaa lajiin ja löytää vielä kadotetun kipinän.

Lex Cabrera. Susi lampaan vaatteissa, ikuisen parran omaava Heinolan parasiitti, se liian söpö unelvavävy, joka lupasi tyttärellesi maat ja taivaat, söi sinun ruokapöydässäsi, luki hesarin urheiluosion ennen sinua ja lopulta romanssi päättyi sinun henkilökohtaiseen taloudelliseen konkurssiin ja tyttäresi sosiaaliseen noitavainoon. En tiedä onko Lahdella ja Heinolalla mitään yhteistä, mutta joitain asioita Lex jakaa Kuningas Litmasen kanssa: molempien urheilullista uraa varjostaa kyseenalaiset poissaolot kisatapahtumista, tragikoomiset loukkaantumiset sekä vuodesta toiseen jatkuva vanhoilla meriiteillä ratsastaminen. Tämä sympaattinen hahmo omaa myös Päijät-Hämeen maakunnan yhdet maagisimmat kädet, jotka eivät ole, kansantalouden näkökulmasta, valitettavasta tarkoitettu työn tekoon vaan pallon torjuntaan. Majorkomitean Ikaalisten turnauksessa nähtiinkin ikimuistoinen tribuutti MM 2014:sta välieräottelulle, kun S. Gardion dream team marssi murska voittoon. Huhujen mukaan Cabrera on siirtymässä pysyvästi Suomen pääkaupungin metropolialueelle. Kassiin on pakattu Apulannan kokoelmalevy, Peliittojen pelipaita ja pullo väkevää. Onko kyseessä ranskalainen visiitti vai pidempiaikainen integroituminen? Johtaako miehen maakuntalainen sinisilmäisyys hyväksikäyttöön pinnallisten seurapiirisutturoiden toimesta? Osaako mies sanoa ei? 

Kaj. J. Choi. Pohjois-Korelaisen kersantin ja tanskalaisen maanviljelijän risteytys, bloggauksen Cullinan, Majorkomitean kauden 2014 ehdoton UY Scuti, Pohjois-Karjalan oma hipsteri. Choille kuvaaminen ja hiukset ovat sitä mitä alkoholi suomalaisille mäkihyppääjille: intohimo. Choita saammekin kiittää monista upeista Majorkomitean kuvista ja tuhansista tukkaselfieistä eli helfieistä. Choi marssi loppukaudesta suveneeriin voittoon vieden kauden kaksi viimeistä kilpailua. Choi on Majorkomitean iältään vanhin jäsen, joka väistämättä tulee ottaa huomioon mitä pidemmälle vuosikymmentä edetään. Kolottaako kylmä talvi Choin luita? Hidastuuko pelaaminen jatkuvan virtsaamistarpeen johdosta? Choin hämäräperäinen suhde epäilyttävään herra Henryyn herättää tukun kysymyksiä. Edustaako Choi Majorkomitean vähemmistöä? Onko Choi kuitenkin vasenkätinen? Vai johtuuko tämä kaikki vain turkulaisuudesta?    

Didier Scott. Daddy cool, Espoon oma Hugh Grant, romantiikan suurlähettiläs. Scott vietti kuluvana vuonna ansaittua virkavapaata Majorkomiteasta eikä miestä tästä syystä näkynyt tositoimissa. Allekirjoittanut pääsi tänä vuonna kerran Scottin kanssa samalle lähtöviivalle ja täytyy sanoa, että kyyyllä miehen svingi on edelleen kunnossa. Pelaamattomuudesta huolimatta, tiille asetetun pallon liike ei kerkeä vakiintua ennen kuin se on jo lentoradalla. Mies on onnistuneesti pystynyt välttämään mediat läpi kesän ja syksyn. Tästä johtuen Scottiin liitetään enemmän kysymysmerkkejä kuin koskaan aikaisemmin. Tilanne on jokseenkin sama kuin uuden paavin valintaprosessissa. Savu nousee piipusta. Ei tulta ilman savua, ei mattia ilman teppoa, ei kakkaa ilman hätää, ei enää lisää näitä. Suuri yleisö odottaakin Scottilta julkista esiintuloa. Ensi kauden spekulointi Scottin osalta on yhtä haastavaa kuin Tauskille keikan heittäminen selvinpäin. Toivottavasti Scott kuitenkin aktivoituu ensi vuonna ja saamme jokin kaunis päivä kaikki jäsenet yhteen kasaan.    


Susiraja Championships

Paketoitaessa golfkausi 2014 pakettiin on muutama tärkeä lause tarpeen. Omalta osaltani mennyt vuosi oli kaksi etusormea ilmassa ja iso hymy. Pelitkin sujuivat kohtalaisesti varsinkin alkukaudesta. Loppukauden virettä sotki työelämä hyvin merkittävästi ja tämän epäkohdan korjaamista tulen suunnittelemaan läpi pimeän syksyn, jotta ensi vuonna olisin entistä valmiimpana. Kauteen mahtuu niin all time best score kuin käsittämätöntä, Suomen jalkapallon A-maajoukkueen puolustuspään strategian mukaista junnumaista höntyilyä ja yleistä, niin omien, vastustajien, kuin kannattajienkin hämmentämistä vailla päämäärää. 

Suurimpana saavutuksena tällä kaudella pidän osallistumisprosenttiani Majorkomitean kilpailuissa, joka oli ei enempää eikä vähempää kuin 100 %. Jokainen kilpailuviikonloppu oli omalta osaltaa menestystarina kuten Suomen jalkapallon A-maajoukkueen taival kohti arvokisoja. Ensi vuonna jätkät, joulukuusi on terävämpänä kuin koskaan. Majorkomitean kesäkalenteri pitää sisällään 4 kilpailuviikonloppua. Kesässä on noin 14 viikonloppua, joista juhannuksen ja muutamat festarit voi jo raapustaa yli, vapaiden viikonloppujen tippuessa kahteentoista. Tästä kun jokainen tahollaan pois sulkee pakolliset häät, hautajaiset ja koti-illat, ei kesälle jää montaa tyhjää viikonloppua. Osallistuminen Majorkomitean karkeloihin vaatiikin sitoutumista, ajankäytön suunnittelua ja kalenterin hallintaa, ja toki, sitä aitoa kiinnostusta ja intohimoa golfin pelaamista kohtaan ja halua köyhdyttää pankkitiliä yhteisen hyvän eteen. Useita tunteja on istuttu autossa takapenkin pohtiessa minne vitun skutsiin tässä ollaan matkalla (myös Heinolan kohdalla). Rahaa on annettu avokätisesti kuten Helleenien valtio virkamiehilleen. Tänä kesänä Majorkomitea saavutti yhden merkkipaaluista, kun Tahkolle oli kokoontunut 10 jäsentä vain yhden puuttuessa. Toivottavasti myös ensi vuonna osanotto on vähintään yhtä aktiivista kuin tänä vuonna. 

Loppujen lopuksi, radiosuomipoppia lainaten: ”nämäkin jutut ovat kuin mummon pieruja; puolet paskaa ja puolet ilmaa”.

PS: Jotta ensi kesän odottaminen ei tuntuisi niin pitkältä, järjestetään joulun aikaan vuosittainen Majorkomitean joulugaala, jossa palkitaan jäseniä ja tullaan näyttämään Keegan production uusin pläjäys. Ehkä jotain muuta mukavaa tämän lisäksi? Varaathan siis kalenteristasi aikaa. 

Harmaa syksyä toivottaen,
S. Gardio

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti