tiistai 3. maaliskuuta 2015

Wake the f**k up!

Mahtavaa maaliskuuta!

Jai Jai Jai. Mahtavia uutisia talven pimeyteen arvon veljet, ja nyt en puhu Jari Sillanpään tulevasta stadion keikasta tai Temptation Island Finland –sarjan alkamisesta. Fakta on se, että Suomessa ei ole Sheriffejä kuin alkon hyllyllä sekä se, että golfkausi tekee vastustamattomasti tuloaan. Kristillisdemokraatit vastustavat varmasti tätäkin, mutta ovat avuttomia korkeamman tahon päätöksille. Kuka sanoi, että ilmastonmuutos on huono asia Suomen kannalta. Näille herroille on saunan takana on tilaa, kuten keravalainen bensalenkkari sanoisi.

Aikainen kevät on kuin Thaimaan tuliaiset; yllättää aina vaikka kuinka suojautuisi. Etelässä jo muutama kenttä on ilmoittanut aukaisenvansa väylät lähiaikoina ja maailman tuulisimmalla kentällä, Peuramaalla taitaa huhujen mukaan jo päästä rangellekin. Mutta, eihän kukaan rangelle mene, jos pääsee pelaamaan. Se olisi typeryyttä. Eihän kukaan syö soijaa, jos on mahdollisuus saada kunnon steikki. Toisaalta, Majorkomitean veljet eivät ole tottuneet +3 lämpötiloihin (kysykää vaikka Ramulta), joten annamme alkuun tilaa innokkaimmille golfniiloille, jotka suuntaavat kentälle vaikka tekaistuin sairausloma-anomuksin, ja siirrymme areenalle vasta ilmojen hieman lämmettyä ja ruohon ollessa stardardimitoissa. Tilanne on sama kuin uusien autojen suhteen; innostut uutisesta, mutta petyt kun kuulet, että kyseinen automalli saapuu Suomeen vasta vuoden kuluttua heti Turkmenistanin jälkeen.

Majorkomitea joulugaala

Käydäänpä seuraavaksi hieman läpi Majorkomitean jäsenten kuulumisia. Jätetään kirjoittajan pelaajakortti kuitenkin pimentoon. Kanavalla on pidetty hiljaisuutta läpi pitkän talven, mutta nyt on aika herättää karhu ja aloittaa koko kevään ja heti perään kesän pituinen spekulointi ja yleinen lässytys. Aloitetaan talvikunnon katsaus Majorkomitean uniikista, Tiger Kukkosesta. Edellinen kausi oli pienehkö pettymys kuten pienirintainen nainen aikuisviihde-elokuvassa. Katse eteen ja ylös, kuten Elastinen sanoisi. Motivaatiota ja intoa ei ainakaan puutu. Instagram päivitysten perusteella intensiivinen voimaharjoittelu on ollut koko talven rutiinina kuten aamukaki. Majorkomitea tykkää tästä. Toisaalta, esitän tässä huolenaiheeni: miten Tigerin söpö, mutta hento luusto ottaa vastaan rasittavan ja ärsyttävän, joka päiväisen, tasasykkeisen, puuduttavan lenkkeilyn? Uskon tämän hidastavan kehitystä myös muilla elämän osa-alueilla. Lenkkeilyn negatiivinen korrelaatio hauiksen ympärysmitan kanssa huolettaa varsinkin. 

Siirrytään tarkastelussa seuraavaan höyhensarjan edustajaan, Riku McIlroyhyn aka rookie-for-life. Höyhensarja on siitäkin syystä oivallinen sarja, että miehessä, pienestä pinta-alasta huolimatta, on enemmän karvoja kuin keskikokoisessa kebabravintolassa. McIlroysta on kantautunut erittäin positiivisia uutisia aina Joensuun susirajalta Isolle-Kirkolle asti. Mies on nimittäin omistanut koko syksyn, talven ja kevään fyysiseen harjoitteluun ja miehen keho muistuttaakin jo täysi-ikäisen miehen vartaloa. McIlroy on myös sulkenut silmänsä naiskauneudelta, sammuttanut himonsa ja tarponut eteenpäin ravihevosen lailla. Ilroy on myös, poikkeuksellisesti harjoitellut koordinaatiota, käsi-silmä koordinaatiota tarkemmin. Huhujen mukaan treenikertoja on jopa useita kertoja viikossa, pääosin iltaisin. Lupasin olla paljastamatta tätä salaista harjoittelumetodia, mutta jotain pientä koodisanastoa voin heittää ilmoille: siihen liittyy tiiviisti camppaaminen Dustissa AWP:n kanssa, fläsäriä sisään ja noobit matalaks. Don’t mind if I do.

Seuraava Itä-rajan koloniassa korkeanpaikan leiriä pitävä soturi on myös sortunut unelmoimaan maraton –henkisestä miesvartalosta. Mitä todennäköisimmin Watson tulee selviytymään ensi kesän rupeamasta ilman suurempia fyysisiä ponnistuksia ja, suurempia voittoja. Noh, se oli isku vyön alle. Myönnettäköön. Uskon myös, että Watsonin draft -numero tulee nousemaan Majorkomitean futiskarkeloissa sähäkän kunnon myötä. Miehen kesän golfsuunnitelmat ovat kuitenkin vielä toistaiseksi yhtä mysteeri kuin hatun alle piiloitetun slaavitukan kunto. Missä mies hämmentää kesällä, on kysymysmerkki. Uskon kuitenkin, että mamman lihapata ajaa pojan kotiin. 

Itä-rajan kolonian oma hipster –lähettiläs Kaj. J. Choi sen sijaan on pitänyt hyvin matalaa profiilia ja nyt en puhu FB:sta enkä FBI:sta, läpi talven. Majorkomitea on saanut useita kirjeitä huolestuneilta nuorilta naislukijoilta, joissa kysellään, että mikä homman nimi? Onko Choin blogi bannattu? Onko NSA ottanut blogin haltuunsa? Eikö enää ole niimbal kivaa? Onko blogi uhka vai mahdollisuus? Choi päätti kauden kahteen voittoon, joten mies lähtee itsevarmoin ottein kohti kesän ensimmäistä majoria. Ei suinga ois takki augi? Choin viime kauden hyvien otteiden myötä vuoden 2015 Tour Challenge –Suomen osakilpailu tullaan järjestämään Choin kotiseuduilla, Aura golfissa. Viime hetkisten tietojen mukaan Choi olisi nimitetty suuren kansainvälisen finanssiyrityksen johtoryhmään ja yhteiskunnallisesti arvostettuun asemaan. Jääkö aikaa golfille?

Viime kauden komeetta, Keegan Kalaja pitää myös postinumeroa itäisessä Suomessa. Korkeanpaikan leiri on osaltaan vaikuttanut myös Keeganin ajatteluun, sillä hän on siirtynyt puhtaasti low-carb, low-protein, high-fat ruokavalioon. Aika näyttää mitä tuloksia tästä kokeilusta seuraa. Sain lopputalvesta kunnian vierailla Keegan Productionin tiloissa ja täytyy sanoa, että hyvältä näyttää. Kun katsoo ikkunasta ulos. Keegan Production on ollut täydessä höyryssä ja takuuvarmaa tuotantoa putoaa ulos juuri ennen ensimmäisiä Major –kilpailuja. Mahtavaa! Tulevan kauden osalta, on vielä aikaista sanoa millä asenteella ja motivaatiolla Keegan valmistautuu kesään. Onko tavoitteena ottaa se ensimmäinen, kirkkain mitali?  

Joenzoon viimeinen mohikaani, aikakautemme Erasmus Rotterdamilainen Angel Oksanen on viettänyt koko talven hedonistisessa taivaassa. Hyvää ruokaa, vielä parempaa viiniä, fyysistä rasitusta ja henkistä riippukeinua, itämaisia naisia ja syviä unia. Sanan golf, mies on viimeksi nähnyt volkswagenin perässä. Korvaani onkin kantaunut Majorkomitean kannalta ikäviä uutisia. Angel on mitä todennäköisimmin viettämässä sapattivuotta tulevana kesänä. Toivottavasti mies löytää sapattivuoden jälkeen vielä kipinän golfiin ja palaa Majorkomitean aktiiviseksi jäseneksi. Oli päätös mikä tahansa, Majorkomitea kunnioittaa tätä päätöstä. Huhujen mukaan mies tullaan kuitenkin näkemään golfkentällä ensi kesänä muukin kuin kylmä Sandels kädessä. Angel on nimittäin lupautunut caddieksi Southern Mastersiin. Mutta kenen?  

Jukka Armour. Majorkomitean ametlik eesti keel asjatundja eli vironkielen asiantuntija on herännyt talviunilta kuten Ranuan eläintarhan flamingot. Tämä ilmenee selvänä piikkinä provokatiivisten keskusteluiden ja herjanheiton määrässä Majorkomitean virallisissa somekanavissa. Armourin golfkesä oli kuin ralliautoilun osakilpailut; ei juuri herättänyt tuntemuksia suuntaan tai toiseen. Ei  suuria voittoja, ei suuria pettymyksiä, vaikka mies ottikin tukevasti jäsenyyden Black Flightissä. Tulevana kesänä Armourin suurin ongelma liittynee varmasti filosofiseen kysymykseen: kuinkan paljon ihminen pystyy maksimissaan golfaamaan yhden kesän aikana? Armourin hiljaisuus talven aikana viittaa ahkeraan talviharjoitteluun, joten tästä asetelmasta uskon miehen tulevan väkevästi tulevaan kauteen. 

Majorkomitean keltanokka, maasta pois-muuttaja, Ramu Singh viettää tällä hetkellä sapattilomaa Aasian tasangoilla, makoillen rannalla toimettomana ja juoden Singhaa, meidän verorahoilla. STNA! Miehellä olisi mahdollisuus tarttua golfmailaan reissun aikana, mutta epäilen vahvasti, että näin tulee käymään. Tältä osin voimme huokaista helpotuksesta, sillä Ramu oli viime kaudella hyvin lähellä voittoa. Tästä huolimatta miehen tavaramerkkinä on koko 18 reikää leuka rinnassa, spaddu huulessa, keskimäärin noin 180 puhuttua sanaa, joista 162 on voimasanoja. Ilmassa leijuu Ramunkin kohdalla hyvin paljon perustavanlaatuisia kysymyksiä mitä tulee kesän peleihin: koska mies maksaa pummatut röökit? Luuleeko hän, että me olemme unohtaneet nämä? Milloin on saapuminen Suomeen, jos ollenkaan? 

Didier Scott otti niin sanotusti leebeniä viime kauden mitä tulee golf hommiin. Vertailupohjaa viime vuoteen ei siis ole. Mies teki kuitenkin erittäin väkevän comebackin Majorkomitean Joulugaalassa, futsalin merkeissä. Tämä antaa toiveita kesälle, vaikka laji onkin eri. Tietääkseni, niin sanottuja virallisia tunnusteluja, liittyen tulevaan golfkauteen ja osallistumiprosenttiin, ei vielä ole aloitettu. Asia on virallisella esityslistalla ja viimeisimpien tietojen mukaan päätöstä ei tulla siirtämään seuraavalle hallituskaudelle. Toivon mukaan Scott nähdään pelikentillä tulevana vuonna. Onko unettomat yöt kiristäneet Scottin hermot? Onko rentus ja huolettomuus muisto menneestä? Ovatko ranteet löysänä vaipan vaihdosta?            

Majorkomitean comandante de dinheiro, Lex Cabrera, päätti puolestaan kauden ylävartalovammaan, joka aktualisoitui Ikaalisten jalkapallopyhätössä. Mies on kotiutunut varsin hyvin Pääkaupunkiseudulle ja ottanut paikkansa ruokapyramidin huipulta. Kasmirvillatakissa liikkuva kaupparatsu on yhtä vaikuttava ilmestys kylänraitilla, kuin Billy the Kid aikoinaan; kun näet tämän ilmestyksen, on sukka jo märkä. Kolikolla on kuitenkin kaksi puolta. Kirjoittajaa huolestuttaakin se, että onko Cabrera vieraantunut juuristaan? Onko yltäkylläisyydessä vietetyt kuukaudet tyrehdyttäneet moraaliset arvot ja empaattiset tunteet? Onko Anders Chydeniuksen naamalla varustettu seteli ainut, joka saa suunnatonta mielihyvää aikaan? Kuinka paljon rahaa ihminen voi tienata elämänsä aikana? Pelataanko Heinola Open 2015 yksityiskentällä? Taas paljon kysymyksiä, mutta liian vähän vastauksia, kuten Cabreran seuralaisilla.  


Sinceres salutations,
S. Gardio

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti