maanantai 20. heinäkuuta 2015

Kisaennakko: Southern Masters 2015

Grandioso settimana!

Ai jai jai, kyllä Suomen kesä taas palvelee tätä jaloa herrasmiesten lajia tarjoten paikoitellen laantuvaa vesisadetta ja vaihtelevaa kylmyyttä.  Ennen kuin huomaatkaan, on puoli kesää jo valunut hukkaan niin kuin Ville Leinon NHL-ura. Kesän puolivälin virstaan pylväs, ja Majorkomitean kauden toinen kilpailu, Southern Masters 2015 on taas ovellasi perintätoimiston säntillisyydellä. Jos vanhat merkit pitävät paikkaansa, on auringon paistetta ja paljasta pintaa esillä koko viikonlopun. Paljaan pinnan puolesta, SM2015:sta ja aikuisviihdesivustoilla on se yhteinen tekijä, että ne eivät petä koskaan. Paitsi silloin, kun 4G ei toimi. Jälleen on aika pakata vyölaukut ja kerääntyä ahneiden ja kapeakatseisten ammattiliittolaisten ja sosialistien etäpesäkkeeseen, Gotham Cityyn, joka pursuaa verenhimoisia lepakoita.    

SM2014 kolme terävintä

Taas on aika ottaa tiiboksi haltuun
  

Heinola Open 2015 alkoi erikoisjärjestelyin, The Open loppui erityisjärjestelyin, ja sama kaava jatkuu myös Southern Mastersissa. Kisat nimittäin alkavat poikkeuksellisesti jo perjantaina, ja ratkaiseva finaali pelataan heti seuraavana päivänä lauantaina. Syynä muutokseen on epävirallisten tietojen mukaan yleisön sunnuntaisen liiallisen juhlimisen hillitseminen. Toisten lähteiden mukaan kenttä olisi varattu paikallisille klubituuppareille. Poikkeusjärjestelyt luovat kisaorganisaattorille ja kilpailijoille omat haasteensa, mutta myös mahdollisuuden juhlistaa voittajaa erittäin pitkän ja kostean kaavan mukaisesti. Poikkeuksellisesti tänä vuonna kaikkien siiderireppujen ja bönttömestareiden place-to-be on siirtynyt perinteisestä satamasta Kotkan Työnväen Palloilijoiden pyhätön lähimaastoon. Tämän hetkisten tietojen valossa muita muutoksia ei ole tulossa: kilpailijat majoittautuvat Kotkansaarella sijaitsevaan huvilaan ja lauantainen iltapäivä vietetään paikallisessa Visbyssä, Vaakun kallioilla maaten ja tummien linssien suojassa beachlentis – kisoja ja naisia smyygaillen. Lauantain virallinen ohjelma päättyy keskustan ravitsemusliikkeiden suljettua, mutta linnan juhlien tavoin, myös MK:n jatkoilla estot häviävät nopeammin, kuin työpaikat Suomessa.      

Toisin kuin valtaosa itseään itsenäisiksi golfinstituutioksi kutsuvat, Majorkomitea antaa täyden tukensa miljonääri Donald Trumphille, joka tulee olemaan Southern Masters 2015 kilpailun kummi. Trumphin mukaan vain rikkaiden kuuluisi pelata golfia. Tätä aatetta Majorkomitea haalii palkitsemalla voittajan kultaisella takilla ja mehevällä shekillä.

Unien määrä tulee jälleen olemaan kortilla kisan käynnistyttyä


Läpi historian on Kultaisen takin saanut ylleen toistaiseksi vain kaksi pelaajaa: T. Kukkonen ja S. Gardio kahdesti. S. Gardio lähtee kisaan puolustavana mestarina ja Heinola Openin pronssinen mitali kaulassa. Nähtäväksi jää kirjoitetaanko takkiin uusi nimi vai saako Majorkomitean sikariportaan nimijuhla jatkoa. Tänä vuonna kärki on leveämpi niin fyysisesti kuin asetelmallisestikin ja ennakkosuosikkeja useita, joka näkyy matalina kertoimina hevosmiesten vedonlyöntitoimistojen sivuilla.

Seuraavassa käyn läpi karsinnoista itse kilpailuun selviytyneiden kilpailijoiden mahdollisuuksia ja uhkia tulevassa kilpailussa:

Kauden ensimmäisen Majorkilpailun (HOPEN 2015) voittaja, T. Kukkonen on varmasti monen Tokmannin kalsareissa pötköttävän kotibetsaajan pelikirjassa vahva voittajasuosikki, niin sanottu varma kohde kuten ravuri Antti Teivainen. Viime vuoteen nähden otteet ovat olleet nousujohteiset ja itseluottamus sekä pelirohkeus kuvaavatkin peluria samaan tapaan kuin munaton ja väsynyt Suomen futismaajoukkuetta. Ensimmäinen kierros tulee olemaan merkittävä, sillä tätä taskurakettia on vaikea kiriä loppukierroksilla. Viime vuonna mahdollisen tulevan suvun asettamat paineet olivat Young-Kukkoselle turhan suuret. 

Poikkeuksellisen ihannoitavaa sitoutumista osoittava Ramu Singh on myös vahva suosikki palkintopallille. Mies hinasi itsensä Top kolmoseen viime vuonna ja oli tämän vuoden Heinola Openissakin ensimmäisen päivän jälkeen hyvissä asemissa. Mahdolliset sateet ja savukkeiden loppuminen ovat suurimmat uhkakuvat Ramun voitolle. Ilmassa leijuu myös potentiaalinen, ja osittain myös toivottu ylilyönnin käry perjantaisen kierroksen jälkeen.  Mies tulee kuitenkin itsevarmempana kuin koskaan, sillä huhujen mukaan miehen seurapiirielämässä ovi käy kuin Stockmannin alakerrassa.

Markku Knowlerin kitaraakin kovemmassa vireessä oleva Keegan Kalaja pokkasi Hopenissa sensaatiomaisesti hopeaa ja loppua tälle esiinmarssille ei näy. Keegan Kalajan voiton tiellä seisoo vain kaksi estettä: vesi ja el cazzette. Vesi on Keeganille sitä mitä sosialismi RKP:n kannattajille; pelko ja uhka. Kymen Golfin etuysi tarjoaa litroittain vettä heti ensimmäisestä väylästä lähtien, jos et usko, kysy T. Kukkoselta. El Cazzetten suhteen on mielenkiintoista seurata kykeneekö Kalaja ylläpitämään kovaa tuloskuntoa näin pitkään ja ajoittamaan kuntohuippunsa juuri kisojen alkuun. Huhujen mukaan svingiä on hiottu erittäin ahkerasti viime aikoina. Toivottavasti tätä remonttia ei urakoida kuten Iisakin kirkkoa. 

Lex Cabrera ei aikoihin ole hätyytellyt korkeinta pallia, mutta tämän lasinilkan otteita on seurattava huolella. Mies on paukuttanut koripallolukemia tuloskorttiin, mutta perheenlisäyksen myötä tunnelin päässä näkyy valoa. Uusi draiveri voi nimittäin antaa uutta lentoa kuten puhdas heroiini. Yliannostuksen riski on suuri, mutta mielummin överit kuin vajarit. Kestääkö olkapää? Kestääkö kotelo? Pysyykö poiju pinnalla? Cabreran sijoitus on yhtä todennäköinen ja ennustamaton kuten herpeksen puhkeaminen: se kytee kaikkialla, harvoin puhkeaa kukkaansa, mutta puhjetessaan tulee se raivolla.  

Jukka Armour on omien sanojensa mukaan pelannut viimeiset kaksi vuotta päin helvettiä. Tästä asetelmasta on hyvä lähtä kohti Gothamia. Armourin loma on pitkä kuin Keravalaisen bensalenkkarin etu-jeejee, joten mikäli mies saa itsensä ylös sängystä rangelle harjoittelemaan, ovat mahdollisuudet voittoon asti.

Suuri virhe olisi jättää vähemmistöön kuuluva, vasemmalta ampuva, J. Watson mainitsematta. Mies omaa Majorkomitean tyylikkäimmän hiustyylin lisäksi myös tyylikkäimmän svingin sekä maailmanluokan jäätelöreseptin. Mies on myös golfin suurkuluttaja ja jos tästä ajasta olisi edes 10 % uhrattu koulun käyntiin, olisi plakkarissa tuplamaisterin paperit ja avain pakoon Itärajalta. On aika lunastaa odotukset ja lopettaa paska puheet siitä, että kisoihin on tultu nauttimaan ilmapiiristä ja hankkimaan uusia kokemuksia. Southern Masters ei ole missikilpailu, joten virheettömällä ulkokuorella ei voittoa saavuteta.

Osittain viime vuotta dominoinut Kaj J. Choi ei kauden ensimmäisessä kilpailussa kyennyt jatkamaan viime vuoden menestystä. Majorkomitean Rickie Fowlerin ja Fred Durstin risteytyksenä tunnettu golfkenttien raskaansarjan kenttätykki pystyy parhaimmillaan pelaamaan kaksi tulokseltaan kovaa ja tasaista kierrosta peräkkäisinä päivinä. Tähän ei valtaosa Majorkomitealaisista kykene. Jo yhdenkin synnyttäminen vastaa hiekkaisen keilapallon ulostamista. Mies aiheuttaa myös hämmennystä golfkentillä jo pelkästään fyysisellä preesensillä, mutta eritoten pukeutumisella. Viime vuonna kenttävalvoja oli sekavan peloissaan luullessaan Choin pelaavan niskatuki päällä, mutta korkea kauluksethan ne vain hämäsivät kokeneemmankin ketun.

Mustien puolestapuhuja, gangsta for life, Suomen nuorten feministiliiton vieraileva luennoitsija, Black Flightin kunniatohtori ja kisojen nuorin edustaja Riku McIlroy on pysynyt pimennossa suurelta osalta Majorkomitealaisia ja on rehellisesti todettava ja osoitettava tutkivanjournalismin kompetenssin puute lukijalle, sillä miehen pelikunnosta ei ole mitään tietoa. Miehen pelikunto on yhtä suuri kysymysmerkki kuin Pohjois-Korean humanitaarinen tilanne, jota voidaan tarkastella vain satelliittien välityksellä sekä satunnaisten turvapaikanhakijoiden epämääräisten kertomusten perusteella. Yksi asia on kuitenkin varma; McIlroy tulee kisaan jälleen erittäin kovalla itseluottamuksella ennakoissa povattista sijoituksista huolimatta.         

Näistä asetelmista lähdetään kohti perjantaita alkavia kisoja. Lauantain iltapäivällä tiedämme päättyykö kilpailut onnen kyyneliin takin saadessa uudet hartiat vai onko, Topeliuksen manttelinperijää Eevil Stöötä lainaten, silmissä tippalukot päällä, vanhan tutun viedessä jälleen palkinnon, rahat ja naiset. Rakkaat kilpakumppanit ja golfin ystävät, neljän päivän kuluttua pääsemme jälleen golfkentälle kisailemaan ja nauttimaan tämän ylivertaisen lajin tuomasta onnellisuuden ja hyvänolon tunteesta. 

Ilmassa on paljon huutelua ja uhoamista, toivottavasti toteutus on parempi kuin kuvassa


Tässä vielä lista asioista, jotka on hyvä tehdä, jos et vielä ole: vielä on aikaa tehdä pikasiivous, jotta mandaatti osallistumiselle heltyisi herkemmin, käydä kaupassa valmiiksi, jotta kilpailusta palattuasi sinulla on muonaa valmiina, pakata golfvaatteet + pallot mukaan (mukaan lukien BF -paita), hyvästellä perhe ja läheiset.

Distinti saluti,

S. Gardio

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti