maanantai 27. heinäkuuta 2015

SM2015 loppuraportti

Tervehdys!

Kuka olisi uskonut, mutta niinhän siinä kävi, että Southern Masters 2015 kilpailun jälkeen elämä jatkuu yhä vaikka maanantain aamuinen olotila saattaa ilmoittaa päinvastaista. Kilpailun loppuminen tarkoittaa myös sitä, että kesästä on 2/3 osaa takana päin. Se tarkoittaa myös sitä, että osa palaa jälleen hihnalle ja leimaamaan kellokorttia. Osalle se tarkoittaa Majorkomitean golfkauden puoliväliä.


Kilpailut starttasivat perjantaina iltapäivästä kilpailijoiden saavuttua pelipaikoille pitkin Suomen maata. S. Gardio sekä T. Kukkonen kävivät jo perjantai aamusta haistelemassa kisakenttää Meripäiväscramblen merkeissä. Itse SM2015 kilpailuun matkaan lähti kolme kolmen hengen flaittia. Aurinko paistoi, mutta kova merituuli teki pelaamisesta erittäin haastavaa. Hyvän tuloksen esteenä oli myös megalomaanisen liukkaat griinit ja saatanallisen kierot lipun paikat. Puttaaminen muistuttikin paikoitellen minigolfia, pallon palautuessa alkopisteeseen yhä uudelleen. Tästä syystä birdien teko oli kovan työn alla ja näitä siunautuikin vain harvoille ja valituille. Ensimmäisen päivän kierros sujui loppuun asti kärjen osalta melko tasaisena eikä ensimmäisestä päivästä voittajana selviytynyt Ramu Singh saanut aikaiseksi liian suurta gappia seuraaviin, joka antoi vielä kipinän toivosta ensimmäisestä päivästä heikommin selviytyneille. Top kolmeen ylsivät myös T. Kukkonen ja J. Armour. Kisaisäntä ja hallitseva mestari sortui helppoihin virheisiin heti ensimmäisestä lyönnistä alkaen ja Gardio saikin golfkentältä oikein kunnolla up in the ass ja Gardio olikin tukevasti helteillä ensimmäisen päivän jälkeen. Jatkossa jätän pelilliset vinkit pyytämättä Cabreralta. Mutta niin kuin monesti aikaisemminkin, kisojen ensimmäisellä ja toisella päivällä on eroa kuin nousu- ja laskuhumalalla. Tässä kohdin varmaa ei ollut kuin Black Flightin jäsenet.

Päivä 1
Majorkomitea poistui perjantaina golfkentältä auringon laskun aikaan ja vähäisin äänin. Oli aika suunnata kohti kisakylää ja muonituskeskusta. Perjantai-ilta sujui poikkeuksellisesti varsin sivistyneesti miehistön asettuessa arkkuun noin kello 01:00 aikaan.

Lauantain aamuyön sahaus loppui hyvissä ajoin herätyskellon soidessa 6:00 aikaan. Toisen pelipäivän ensimmäinen tiiaika olisi kello 8:02. 7:15 suuntana taas Kymengolf ja ratkaiseva päivä. Black Fligh -ryhmä lähti väylälle ensimmäisenä tuttuun tapaan. Kunniajäsen Ilroyn lisäksi, mustat paidat ylleen sai pukea tällä kertaa Keegan Kalaja lyhytkestoisen syrjähypyn jälkeen sekä uutena prospektina L. Cabrera. Seuraavassa ryhmässä esiintyivät Gardio, Choi ja Watson ja kuumassa lähdössä olivat Kukkonen, Armour ja Singh. Keli oli tälläkin kertaa aurinkoinen, mutta tuuleton. Kisan päätös päivä sai arvoisensa ilmaston ja tämä olikin katsojien mieleen kisailijoiden hikoillessa kentällä. Kisan edetessä kävi selväksi, että Ramu Singh tulee viemään mestaruuden ellei takaysillä tapahdu yllättävää sulamista tai vastaavasti muiden pelaajien omien kykyjen reilua ylittymistä.

Päivä 2 (Choi puuttuu kuvasta, syy: tuntematon)
Lähestyttäessä viimeisiä reikiä oli Watson kirinyt itsensä hienosti palkinto pallille sijoittuen loppujen lopuksi hienosti hopealle. Erittäin maukkaan paluun Top kolmoseen teki Armour, jonka tuloksen takana on systemaattinen ja päättäväinen harjoittelu. Armour harjasi pronssit kotiin. Suveneerin voiton vuonna 2015 vei Ramu Singh, joka esitti kypsää peliä koko viikonlopun. Voittotulos on varsin hyvä ottaen huomioon haastavat olosuhteet tuulen myötä sekä erittäin vaikeat greenit.

Voittoa juhlistettiin perinteisin menoin Varissaaressa, jossa Singh jakoi nimmareita kilpaa Selänteen kanssa. Varissaaren tyhjennettyä siirtyi kulkue juhlasaunan kautta kohti keskustan oluttelttoja, jonne monen kisailijan ilta myös päättyi onnen kyyneliin. Kohtaloa tai sattumaa, mutta alunperin sunnuntaiksi pelattavaksi suunniteltu toinen kilpailupäivä siirrettiin lauantaiksi ja sunnuntai olikin kelien puolesta synkkää kuin mörön paska. Brilliant!

Kukkonen loistaa niin kamera kuin maila kädessä

MK

Kaiken kaikkiaan viikonloppu on menestystarina, Cabreran bataattiperunoiden arvoinen suoritus, vahva 2/5. Kultainen takki sai kolmen vuoden odottamisen jälkeen uuden nimen ja Majorkomitea uuden jäsenen majorvoittajien joukkoon. Tästä on hyvä jatkaa kohti seuraavaa mittelöä, joka kantaa nimeä Tour Classic ja paikkana tänä vuonna Mäntsälän kupeessa sijaitseva Hirvihaaran golfpyhättö. Aikaa on noin kuukausi hioa svingi kuntoon ja säästää rahaa osallistumismaksuihin. 

Top 3: 1. Sing, 2. Watson, 3. Armour


Kuulemisiin,
S. Gardio

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti