torstai 27. elokuuta 2015

Tour Classic, Ring Five Invitational by Riku McIlroy. Kisaennakko

Arvoisat lukijat. Tämän vuoden kiertävä major, Tour Classic, pelataan idyllisessä, Uusimaan nopeimmin kasvassa kunnassa Mäntsälässä. Allekirjoittanut on viettänyt lapsuutensa tässä pitäjässä, jossa eniten autoja per asukas –tunnusluku on sekä Suomen korkein että asukkaiden ylpeyden aihe. Keskustan alueella pillurallin määrän huomaa erityisen selvästi. Pienemmillä Mäntsälän sivukylillä ajoneuvona toimii useimmiten peltoauto, jossa kuski todennäköisesti ei omista korttia ja/tai on kännissä.

Golfin harrastajalle Mäntsälä suo melko hyvät puitteet: kaksi kenttää, W-Golf ja Hirvihaaran golf. Tosin W-Golfin 9-reikäinen on lopettanut varsinaisen toimintansa jo 2013, mutta järjestää sillon tällöin kisoja ja opetusta. Suuri syy tähän on Hirvihaaran parempi kenttä, klubi ja näistä johtuva suosio. Hirvihaarassa pelaaja uppoaa kauniiseen maalaismaisemaan ja voi nauttia mukavasta golfkierroksesta suojassa kehävitosen hälinältä. Mäntsälän keskustasta kentälle ajaa alle kymmenessä minuutissa, Helsingistä vajaassa tunnissa.

Profiililtaan kenttä on melko suorasukainen, väylien ollessa paikoin lyhyitä, mutta kapeita. Pallot saa lyötyä Hirvihaarassakin veteen, mutta enemmän rajoittavana tekijänä on tiheät metsät. Ken lyö vähiten tulevana viikonloppuna? Kirkkain ennakkosuosikki lienee Ramu Singh, jonka otteet kisaviikolla ovat hiponeet tähtiä. Peuriksella 78 tauluun ja kiitos näkemiin. Hirvihaarassa miehen kunto mitataan. Toki pystin haluaa kahdeksan muutakin sutijaa. Vain kaksi pelaajaa puuttuu: sapattivuotta pitävä Angel Oksanen sekä henkilökohtaista syistä estynyt Lex Cabrera.

Didier Scottin comeback is real. Vaipanvaihto muuttuu golfiksi ensi lauantaina, kun faija tulee kyntämään Tour Classicille. Good to have you back! Tiger Kukkonen käy taas pelaamassa ensimmäisen rundinsa perjantaina. Toivottavasti tällä kertaa tuloskortin numerot ovat uskottavia.


Sunnuntaina noin klo 17 selviää vuoden 2015 kolmannen majorin voittaja. Onko se Keegan Kalaja, Kaj J. Choi, Sergio Gardio, Jere Watson, Jukka Armour, allekirjoittanut vai joku jo aiemmin mainituista? Stay tuned.

Riku McIlroy

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti