torstai 17. heinäkuuta 2014

Southern Masters 2014 kisaennakko

Termostaatti,
 
Taas on se aika vuodesta, kun laivat jäävät satamaan, kiväärit hiljenevät, jäähallit pimenevät, metsäpalot sammuvat, kadut tyhjenevät, ihmiskauppa seisahtaa, musta ja valkoinen ovat yhtä, sunnit ja shiiat halaavat, sairaudet pysähtyvät, Matti ei juo ja Tauski ei lyö. Ja nyt en puhu Etelä – Eurooppalaisesta siestasta, Jari Sillanpään konsertista, putkassa vietetystä yöstä tai Nostradamuksen maailmanlopun ennustuksesta, vaan Majorkomitean kauden 2014 toisesta golfin suurtapahtumasta, jossa raavaat miehet ottavat mittaa toisistaan viikonlopun aikana voittajan viedessä jälleen kerran palkinnot, rahat ja naiset.


U know what it iz


“Gotham city, a city of justice, a city of love, a city of peace…we all need it, can’t live without it…” Näin tulkitsi Kotkan satamakaupunkia jo aikoinaan siirappisten lemmenlaulujen the one and only, R. Kelly. Tulkinta herkistää tunnevammaisen metsurinkin ja antaa heroiinin kaltaisen itsetunnon ja hyvänolon tripin jokaiselle Gothamilaiselle ahtaajalle. Kolikolla on kuitenkin myös se tunnettu toinen puoli: Kotka on kyyninen pikkumesta Kymenlaaksossa, jonka saksalaiset perustivat Lapin-sodan hävittyään ja, jossa et voi välttyä ihmisten kyttäämisiltä tai paskan puhumiselta. Kotkassa asuu enimmäkseen pulsuja, jotka ovat yleensä keskitetty paska-alueille mm. Hovinsaarelle ja Karhuvuoreen.” Näin kauniita ylistyssanoja Kotkan kaupungista kertoo puolestaan Suomen Tietotoimiston maakuntien totuudentorvi Hikipedia. Se kumpi väittämistä on totuudenperäisempi, jääköön lukijan päätettäväksi. Pieni vihje on kuitenkin paikallaan, nimittäin myös tällä kertaa kanssapelaajat eivät tule välttymään paskan puhumiselta. Tässä kohdin on kuitenkin aiheellista esittää pieni huomautus kaikille isänmaallisille oikeansiiven metrohousuisille perussuomalaisille ja pitkätukkaisille taistolaisille radikaalinuorille sekä vastikään Rambo -leffan nähneille: ”Drop the weapon!” Kotikommandot voivat laittaa ala-asteella ostetun maastokuvioisen perhosveitsen takaisin pöytälaatikkoon, jossa se on ollut piilossa vanhemmilta. Perinteikkäät Southern Masters bakkanaalit järjestetään nimittäin kaupunginosassa, jonne kulku tapahtuu usein isoilla katumaastureilla ja huvipursilla, ja nyt en puhu kuoppaisista mökkiteistä enkä viittaa itänaapuriimme.

Nykyisen Kotkan alueen varhaisimmat asuinpaikat sekä Souther Mastersin ensiaskeleet kuuluvat kivikauden aikaiseen kampakeraamiseen kulttuuriin. Niille, jotka ovat keskittyneet liiman imppaamiseen tai jääkiekkokorttien vaihtamiseen ala-asteen maantiedon tuntien sijaan, on aiheellista kerrata, että Kymijoen alajuoksuhan on nykyisen Suomen varhaisemmin asuttuja seutuja. Läpi pitkän Southern Masters historian, on niin pelaajia kuin tuhansia, ja taas tuhansia katsojia hellinyt taivaan keltainen heliumpallo, mielettömät svingit ja satumainen Kymen golfin kenttä. Southern Masters järjestetään nyt jo kolmatta kertaa.

Amerikan Yhdysvaltojen itsenäisyysjulistukseen on kirjattu seuraavat asiat: oikeus elämään, vapaus ja onnen tavoittelu. Sanoja, joita amerikkalaisille hoetaan lapsesta asti. Sisu, Sauna ja Southern Masters…kolme isoa S:sää, jotka puolestaan löytyvät Suomen autonomisen valtion perustamiskirjan etusivulta, jotka jokainen suomalainen tunnistaa ja pitää omanaan ja, jotka toimivat jokaisen suomalaisen itsetunnon vankkumattomina pilareina kovassakin myrskyssä, jopa silloin, kun länsinaapurimme harjaa meidät jääkiekon Olympia finaalissa. Näitä ylpeydenaiheina opetetaan jo esikoulussa.
 
 Southern Mastersin symboli, keltainen takki, etsii jälleen olkapäitä joiden päälle asettua levolle. Hartioilta tullaan vaatimaan kärsivällisyyttä, voimaa ja ennen kaikkea turnauskestävyyttä. Viime vuonna Southern Masters antoikin rankasti karttakeppiä sormille tulostason jäädessä hieman heikoksi. Voittajaksi selviytyi tasaisesti tikannut Tiger Kukkonen. Pöytähopeat putsasi Choi ja kuparit kääri Gardio. Niin kuin aikaisempinakin vuosina, on myös tänä vuonna ennakkosuosikkia mahdotonta määritellä.  
 
Southern Master tapahtuma tulee noudattamaan vanhaa tuttua kaavaa a²+b²=c², eli karavaani asettuu kisakylään perjantaina nauttimaan juomasta, ruuasta ja totta kai Keegan Productionin aikuisviihteen tuotannosta. Tällä kertaa Majorkomitea majoittuu keskustan kupeessa sijaitsevaan täydenpalvelun hoitolaan. Lauantaiaamuyöstä, jolloin hereillä ovat Majorkomitean jäsenien lisäksi vain rosvot, maksulliset naiset ja taksikuskit, starttaa kilpailu. Ensimmäisen pelipäivän jälkeen tapahtuu perinteinen siirtyminen paratiisisaarelle tutulla tuurilla, jossa Majorkomitean jäsenet pääsevät esittelemään talven aikana hankittua kuontaloonsa suurelle yleisölle. Sunnuntaina mahdollinen darpachione tapetaan kilpailun toisena ja ratkaisevana päivänä. Southern Mastersissa tullaan näkemään viuhahdusten lisäksi myös virallinen rookie -esiintyminen, kun Majorkomitean uusin kiinnitys Ramu Singh astuu eetterille missattuaan vuoden 2014 Heinola Openin kyseenalaisin tekosyin. Uusien tulokkaiden kääntöpuolena ovat poissaolot, joilta ei tänäkään vuonna vältytty.     


Kilpailuun on aikaa muutamia päiviä, mutta ilmassa leijuu vahvan biologisen metaanin hajun lisäksi nippu kysymyksiä, joita on hyvä pohtia ja spekuloida ennen ensimmäisiä lyöntejä. Onko Riku McIlroy selviytynyt masennuksesta ja saanut kiinni elämänsyrjästä, jonka aiheutti Espanjan jääminen alkusarjaan vai odottaako Ilroy vesikielellä mitäs missejä Gothamissa on tarjolla? Onko mauttoman pitkiä lomia nauttiva Jukka Armour saanut korkin kiinni vai kutsuvatko Munkkiniemen, eritteillä sisustetut juottolat Armouria Seireenien lailla? Miten Ramu Singh tulee selviytymään rookiekasteesta ja miten tasa-arvoisen avioliittoäänestyksen tulos oikeasti vaikutti Ramun minuuteen? Onko Chojsta tullut mukavuuden haluinen pakaten matkaan tällä kertaa sen perinteisen selviytymispakkauksen lisäksi tyynyn ja peiton, mahdollistaakseen erittäin nopean palautumisen ensimmäisestä päivästä nukkuen puistossa, vai ylimielinen luottaen majoituksen sisältävän myös pukeutumisen. Miten perinteitä kunnioittavat kotkalaiset tulevat suhtautumaan Choin kauluksiin, jotka ovat pystyssä kuin ravintola Namun naisasiakkaiden nenät? Tiger Kukkosen pelisuoritukset ovat pitkin kesää, poikkeuksellisesti, pomppineen ylö-alas, kuten Pamela Andersonin rintavarustus Baywatchissa. Tässä kohdin pieni ajatusleikki hahmottaa tilannetta paremmin. Onko tämä kaikki ollut vain osa suurempaa suunnitelmaa vai löytääkö vesipesunkestävä Espoolainen ylipäätään tietä ulos kehä III:lta? Onko Jere Watsonin pääkarvoitus mintissä, vai painiskeleeko Watson yhä slaavilaishenkisen etutukkansa kanssa, joka voi pahimmassa tapauksessa heikentää näkökenttää ja karkoittaa viimeisetkin naispuoliset katsojat? Keegan Kalaja on Heinola Open jälkeisessä hurmoksessa syttynyt kovempiin liekkeihin kuin Porvoon kirkko aikoinaan, mutta kysymys, joka askarruttaa allekirjoittanutta sekä suurta naisyleisöä on, pystyykö Keegan ylläpitämään miehisen kuntonsa lisäksi hyvän tulostason aina Southern Mastersiin asti ja onko Keegan parantunut turkulaismurteen aiheuttamasta psykoosista? Onko Angel ”scarface” Oksasen paluu Kymijoen alajuoksulle tunteikas kuten Viivi Pumpasen paluu tähtitanssien parketeille vai onko Angel lunastanut loppuelämän menolipun black flaittiin? Olisiko tässä kuitenkin betsin paikka?               

Palataan,

S.Gardio

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti