perjantai 22. elokuuta 2014

Kisaraportti: Tour Classic - Lakeside Open by Jukka Armour 2014

Tour Classic. Uusin Majorkomitean neljästä majorista ja nyt vasta toista kertaa pelattu turnaus. Tässä turnauksessa huokuu selvästi Bristish Openin henki ei ehkä vähempää sen takia, että kenttä vaihtuu joka vuosi. Heinolassa, Kotkassa ja Tahkolla ollaan pelattu jo vuosia, mutta Tour Classic tuupataan aina ennakkoon tuntemattomilla kentillä ja tämä luo loistavan mahdollisuuden yllättäjille.
  


Tällä kertaa yllättäjiä löytyi tasan yksi, ei voittonsa, vaan nousevan pelivireensä ansiosta. Keegan nosti itsensä neljänneksi pelaamalla ensimmäistä kertaa alle sata ja vei helposti huomion kärkikolmikolta saaden kymmeniä onnitteluja sekä härskejä tekstiviestejä Gamebookista kisaa seuranneilta naisilta. Mutta tästä lisää myöhemmin.
Parasta neljässä Majorissa on se, että jokainen turnaus on erilainen. Tour Classic tarjosi tänä vuonna kisailua flaittien välillä myös golfkenttien ulkopuolella ja pääsimmekin pelaamaan muutaman maagisen jalkapallomatsin toisiamme vastaan. Kyseessä ei ollut mitään hyvä veli hengessä vedettyjä kaikki pelaa tyylisiä matseja. Kun Majorkomitean pojat päästi irti alkoi todellinen luonne puskea esiin. Vittuilua, rumia taklauksia, "mutsis" -fraaseja, kyynärpäitä ja kyyneleitä. Tästä huolimatta jokainen oli sitä mieltä, että parhaat futispelit aikoihin. Majorkomitean jäsen on pohjimmiltaan äärimmäisen kilpailuihenkinen ja mielessä on ainoastaan voitto.

Mutta pidemmittä puheitta golfin pariin ja itse kisaan.

Lauantai: Pirunpelto


Muutama chippi, perinteine kuva tiiboksissa ja menoksi. Pirunpellon ykkösväylä lähtee pelottavasti ylämäkeen ja nappasi samointein McIlroyn sipulin. Ilmat pois pallon päältä ja yhtäkkiä lyhyt par nelonen oli todella pitkä väylä. Ei tiennyt Riku, että höntyilyt ei jääneet vain ensimmäiseen väylään. Ryhmämme eteni koko päivän äärimmäisen hitaasti ja jokaisella väylällä palloja katosi kuin tuhka tuuleen. Joku puhui ennen kierrosta, että pirunpelto on reilu kenttä. PASKAN MARJAT. Välillä olo oli kuin Keri Golfissa konsanaan ja täytyy myöntää, että allekirjoittaneella äärimmäisen lähellä totaalinen romahtaminen. Ei mikään, "potkin maata" - tyylinen vaan lähes "katkon omat mailat ja sitten muiden kunhan olen vetänyt kaikkia turpaan" - tyyppinen burnout. Tästä kuitenkin selvittiin ja kaikkien mailat ja naamat ovat vielä ehjiä.


Riku osaa laittaa palloa liikkeelle tyylillä.
 


Kukkonen ottaa iisiä.

Longest Driven vei jännääkin jännemmässä kisassa. Onnittelut.
Tuloskunto ei siis kaikesta päätellen ollut mikään päätä huimaava ja päivän paras kierroskin nousi jonnekin 90-100 tietämille. Ensimmäisen päivän kärjessä olivat:

1. Lex Cabrera
2. Kaj. J Choi
3. Tiger Kukkonen
4. Jere Watson

Päivän yllättäjiin voitaneen lukea myös hallitseva Tour Classic - voittaja Sergio Gardio, joka tippui ensimmäistä kertaa pahamaineiseen Black Flightiin.


Paineet Majoreissa ovat kovat, kuten ymmärtää saattaa ja ensimmäisenä sipulin sai  kuorittua kokonaan johtopaikalta Lex. Lauantai iltana tullut luovutus tuli monelle täysin yllätyksenä. Pää ei vain kestänyt. Yläraajavammasta se tosin jotain jupisi.


Sunnuntai: Järvenranta


Allekirjoittanut lähti sunnuntain kierrokseen johtopaikalta hyvin levättynä. Illalla kolme tuntia ennen muita vetäytyneenä olo oli virkeä ja nuorekas. Ei ehkä Wingsien nuorekas, mutta nuorekas Sex and the City 2 - tavalla. Tilanne päivään lähdettäessä oli tiukka ja neljän kärki löyty muutaman lyönnin sisältä. Odotettavissa siis äärimmäisen jännää taistoa. Tuohon ei kuitenkaan aivan päästy ja allekirjoittanut säästyikin turhilta sydämen tykytyksiltä pelin pysyessä uomissaan. Kesän ehjin kierros tärkeään paikkaan ja pysti kotiin. Kovempana juttuna kuitenkin edelleen nostan Keegan Kalajan pelin. Kaveri on noussut vihdoin kuolleista ja löynnit näyttävät lyönneiltä ja pallo pysyy pelissä. Ensimmäistä kertaa alle sata ja kärjen tuntumassa roikuttiin koko viikonlopun ajan. Mahtaakohan tulevassa Susiraja Championshipissä olla yllätys edessä ja Keegsin ensimmäinen ja ah, niin kaivattu Majorvoitto.
Kukkonen ottaa lisää iisiä.

Pahamaineinen Black Flight


Tour Classic 2014 tulokset:

1. Kaj J. Choi
2. Sergio Gardio
3. Jere Watson
4. Keegan Kalaja
5. Tiger Kukkonen
6. Jukka Armour
7. Riku McIlroy
Lex Cabrera (DNF)

TOP 3


Muutaman viikon odotus siis Susiraja Championshippiin. Jotenkin ilmassa on jotain maagista ja odotus on äärimmäisen jännittynyt.
Mielenkiinnolla odotamme Tigerin paluuta. Viimevuonna kisoja dominoinut söpöläinen ei ole tänä vuonna vielä herännyt. Voittoa voi toki odottaa myös Rookie-Samulta, jonka caddy Ramu on ollut viimeaikoina kateissa. Tahkon luksusmökkiin Ramukin saattaa olla houkuteltavissa auttamaan Rookieta.
Tottapuhuen Majorkomitea pitää sisällään melkoista potentiaalia ja toivoisin, että Susirajalla nähtäisi täysin uusi voittaja.


Viikonlopun kolme kovaa:

1. Keegsin alle sata.
2. Futikset
3. Uudet Black Flight - paidat


Hauskaa viikonloppua,

-Kaj J. Choi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti