tiistai 9. heinäkuuta 2013

Aamurundit

Muistan kuin eilisen sen kesän, jolloin duuneista ei ollut vielä tietoakaan, ja kierrettiin isän kanssa Gumbölen yhdeksän-reikäistä kenttää aamupäivisin. Katsellessani klo 10 kierrostaan lopettelevia sankareita, ajattelin että sehän on ihan hullun hommaa lähteä aamukuuden tienoilla pelaamaan, ei tämä niin kiva laji ole. Nykyään ajat ovat toisin.

Kaksivuorotyöstä kärsineenä aika kiertämiseen iltavuoroviikkoina on kortilla, jolloin ainoana vaihtoehtona ovat aamurundit. Aluksi vieroksuin ajatusta viideltä heräämisestä ja unenpöpperöisenä kentälle ajelemisesta. Poltteen kasvaessa muita vaihtoehtoja yksinkertaisesti ei ole.

Aamurundeissa on oma kuitenkin viehätyksensä. Kenttä on tyhjähkö, sutijoita vain kourallinen. Kentällä on hiljaista, kentänhoitokoneita lukuunottamatta. Aurinko ei porota liian kuumasti, jolloin neule päällä pelaaminen on suotavaa. Tekeminen on muutenkin rennompaa kuin iltapäivän kierroksilla, joiden scoraamista ja mahdollista kasetin hajoamista on koko aamupäivän töissä kerennyt ennakkoon jo pohtia. Aamukahvit autossa ja pari leipää bägiin - mainio resepti aikaisille aamuille kentällä.

Tänä aamuna tuli herättyä jo 4.45 (kyllä, aivan sairasta), koska Ullanlinnan Barbaari Rory piti hakea mukaan kierrokselle.

Tämän päivän score todisti aamurundien mahtavuuden, tosin pientä unisuutta taisi toisella väylällä vielä olla:

Bogi, Tuplapar, Birdie, Bogi, Par, Par, Par, Par, Par, Par, Par, Bogi, Bogi, Bogi, Birdie, Par, Bogi ja Bogi = 81 (new personal record) 

-Jere

2 kommenttia:

  1. Moro! Saisinko sähköpostisi? Haluisin kysyä paria juttua golfblogin kirjoittamisesta :)

    VastaaPoista