tiistai 23. heinäkuuta 2013

Sergion Southern Masters ennakko

Jumalan Terve!

Taas on se aika vuodesta, kun suomalaisten osuus Itä-Suomen populaatiosta ylittää hetkellisesti venäläisten osuuden, viina virtaa, puukko heiluu ja balalaikka soi. Ja nyt en puhu Talvisodasta enkä Virolahden pelimannipäivistä, vaan Islannin yksisarvisten kaltaisesta, tarunhohtoisesta, Southern Masters –golfkilpailusta, joka järjestetään Kotkassa, tuttavallisemmin, Gotham Cityssä. Kisapaikkana toimii muun muassa nuorten Euroopan mestaruuskilpailuja, sekä kansallisella tasolla jonkun sortin Suomen mestaruuskilpailuja isännöinyt Kymen Golf. Näiden vuosien mittaan järjestettyjen klubikisojen tuoma kokemus ja ammattitaito on palkittu Kymen Golfin saadessa isännöidä Southern Mastersia.

Kuten kollegastaan Heinola Openista, myös Southern Mastersista voidaan jo puhua legendasta, tarinasta, joka lyö vertoja Kalevalalle, saagasta, joka herättää monissa pakonomaista kauhua, toisissa suunnatonta kiimaa. Ensimmäiset viralliset Southern Masters kilpailut järjestettiin 2012. Myös Southern Mastersin (SM) tapauksessa, ensimmäinen vastoinkäyminen tapahtui jo ennen virallista kisaa yhden kilpalijan epämääräisen poissaoloilmoituksen seurauksena. Ikävistä uutisista huolimatta, on huomioitava, että vain voittajat muistetaan.

Kotka, tuo ahdasmielisten ahtaajien kaupunki puhkeaa kukkaan kesäaikaan parhaan pölytysajankohdan sattuessa heinäkuun viimeiselle viikolle. Sattumaa ei ole, että pelikaupunkina toimii Kotka, nimittäin molempia tekijöitä, Kotkaa ja golfia yhdistää sama tekijä; ”asioiden tai tavaroiden tunkeminen ahtaaseen tilaan.” (kuten ahtaajan työnkuva kertoo). Southern Mastersin mittakaavat ymmärtää parhaiten tarkastelemalla isoa kuvaa. Southern Mastersin kunniaksi Kotkan kaupunki järjestää vuosittain Kotkan Meri(veri)päivät, jotka ovat Suomen toiseksi suurin festivaalitapahtuma. Viikonlopun aikana golfista kiinnostuineiden turistien määrä voi ylittää jopa 200 000 henkeä. Tapahtumaa tulee tuttuun tapaan seuraamaan myös golfia harrastuksenaan pelaava Teemu Selänne, jonka huvipurren voi bongata vierasvenesatamasta. Kisat alkavat (normaalin Major –käytännön mukaisesti) jo torstaina avajaisparaatilla. Katsojat pääsevät nauttimaan viimeiseen asti viritetyistä ja loppuunasti hiotuista svingeistä, kuitenkin vasta lauantaina. Viimeiseenasti viritetyistä ja loppuunasti hiotuista kehoista katsojat pääsevät puolestaan nauttimaan ensimmäisen kilpailupäivän jälkeen.

Vuonna 2013 niinkuin jokaisena aikaisempanakin vuonna kilpailijat tavoittelevat voittoa, mutta ennenkaikkea, Keltaista Takkia (selvennettäköön, että kyseessä ei ole hipsterien suosiossa oleva sadetakki). Viime vuonna voittajana maaliin selviytyi allekirjoittanut vieden takin, palkintorahat ja naiset. Mestaruuden puolustaminen ei kuitenkaan tule olemaan helppoa, sillä tänä vuonna kilpakumppanien lukumäärä on lisääntynyt ja taso noussut, joka kertoo Southern Mastersin arvostuksesta ja kilpailijoiden motivaatiosta. Kilpakumppanit, nimiä mainitsematta, ovat rustanneet tuloskortteihin toinen toistaan kovempia tuloksia. Vaikeuksia ja kasetin hajoamisia tulee myös aiheuttamaan kentän haastavuus, sillä KG ei missään nimessä ole helpoin kenttä, griinien ollessa vuodesta toiseen kristallisessa kunnossa. Puttien on toimittava, mikäli kilpailija hamuaa nimensä Keltaiseen Takkiin.  

Niinkuin aikaisempina vuosina, myös tänä vuonna, ensimmäisen kisapäivän jälkeen pelaajat siirtyvät (”tuuril vaakkuun”) keskustan lähistöllä sijaisevalle paratiisisaarelle keskittymään seuraavan päivän ratkaisevaan kierrokseen. Sunnuntaina klo 13:00 starttaa toinen kilpailupäivä, jolloin näemme ketkä kilpailijoista ovat selvinneet pelipaikoille. Mikäli viime vuoden tapahtumat toistuvat, kisahurmoksen aiheuttama euforia saa osan pelaajista ylimieliseen tilaan pelaajien saapuessa kilpailupaikalle ilman instrumentteja.

Terveisin,

S. Gardio 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti