maanantai 21. huhtikuuta 2014

Puheenjohtajan kausiennako

Majorkomitean kolokesä 14 on käynnistynyt jo ryminällä. Osa pelaajista on ehtinyt pelaamaan jo muutaman kierroksen, mutta valitettavasti osa on vasta kaivanut mailansa varastoistaan. Tästä onkin hyvä siis ottaa pieni katsaus tulevalle kaudelle ja ehkä kerrata vähän viime kautta.

Viime kauden yhtään leveilemättä voi sanoa olleen allekirjoittaneen kahden perättäisen majorvoiton myötä. Loppukautta kohden palkintosijoilla olivat kuitenkin ihan muut kaverit ja ehkä hyvä niin. Hienointa tässä on, että jokainen Major sai uuden voittajan. Se kuitenkin siitä viime kesästä. Menneet ovat menneitä ja kun tätä "missivuotta" viettäneenä mietin tulevaa, niin uskallan väittää tulevan kauden olevan entistä tasaisempi ja palkintojen uusiminen yhä hankalampaa, sillä suurin osa pelaajista on ottanut suuren harppauksen omassa pelissään, eikä kukaan ole pystynyt uusimaan samaa Majorvoittoa seuraavana vuonna.

Heinola Open: 
voittajat 
2012 1. J. Armour 2. T. Kukkonen 3. Kaj, J. Choi
2011 Lex Cabrera, 
2012 Jukka Armour, 
2013 Tiger Kukkonen

Heinola Open on vanhin Majoreista ja se pelataan nyt neljättä kertaa. Kenttänä toimii Vierumäen Classic ja Cooke kyseisessä järjestyksessä. Kentäthän eivät ole helpoimmasta päästä. Melkein joka väylältä löytyy haasteita aina tiheistä metsistä suuriin lammikoihin. Valitettavasti Vierumäki on selvä vieras-/lomapelaajien kenttä ja sen kunto yleensä sen mukainen. Lyöntijälkiä harvoin on korjattu ja greenit eivät aivan timanttisessa kunnossa ole.
Heinolan yöelämä on tarjonnut myös omat haasteensa. Siinä on paikallisilla ihmettelemistä yleensä, kun paikalle saapuu noin kymmenen urosta ulkopaikkakunnalta. Sitä testosteronin määrää kaikki eivät välttämättä nielemättä kestä.
2013 1. T. Kukkonen. 2. J. Armour. 3. D. Scott
Tänä vuonna Heinolaan on ilmottautunut melkein koko sakki ja kisa tulee olemaan tiukka. En kuitenkaan usko, että tälläkään kertaan nähdään mitään suuria riman alituksia, sillä ainoastaan kerran Majorissa täällä on pelattu alle oman händärin. Voittaja tulee olemaan se, joka nakuttaa edes suhteellisen ok tuloksen, eikä palloja huku liikaa Classicin ysiväylän vesiesteeseen.

Southern Masters:
voittajat
2012 Sergio Gardio,
2013 Tiger Kukkonen

Keltainen takki, sitä himoitaan Heinola Openin jälkeen eniten. Tämä Kotkan kultarannikoille tehtävä reissu on paljon muutakin kuin pelkkää golfia. Nämä reissut ovat tarjonneet parhaita hetkiä ystävien kanssa, aurinkoa ja myös jopa rakkautta.
2012
2013
Luonnollisesti itse kilpilu mittelöidään Kymen golfin kentällä, joka lukeutuu yhdeksi allekirjoittaneen suosikki kentiksi. Kenttä on aina ollut huippu kunnossa. Greenit ovat nopeat ja virheettömät. Haastetta sekä monipulisuutta kentältä löytyy tarpeeksi. Täällä myöskän suurin virheisiin ei ole varaa ja pelin pitää olla tasaista väylästä toiseen. Molemmat Majorvoitot ovat nimittäin tulleet hyvillä tuloksilla.


Tour Classic - Lakeside Open by Jukka Armour
voittajat
2013 Sergio Gardio

Tour Classic on Majoreista kiertävä ja se pelataan joka kerta eri kentällä. Viime vuonna kisa pelattiin Keri golfissa, josta on kuultu sanovan muun muassa, että paikassa ei ole muuta hyvää kuin parkki paikka - sieltä pääsee pois.

Tänä vuonna kisa pelataan Jukka Armourin mökkimaisemissa Vammala golfissa. Kentästä ei minulla ole mitään tietoa, eikä taida olla muillakaan paitsi Jukalla. Ilmeisesti siksi Jukka haluaakin pelata nyt täällä, jotta pääsisi taas maistelemaan voiton tuomaan glorya. Me muut luonnollisesti olemme toista mieltä.
Tästä kentästä muuten on kuitenkin kantautunut korviin pelkästään kehuja ja toinen kentistä on kuulemma kovin haastavakin. Täytyy sanoa, että tämä taitaa sopiakin Tour Classicin teemaan. Kentät ovat aina kaikista haastavimmat. Tänne en voittajia uskallakaan edes veikata. Ajankohta on kuitenkin sellainen, että kuntopiikin pitäisi olla kaikilla aika kohdillaan kisan ollessa elokuun puolessa välissä. Tosin se ei tarkoita meillä mitään. Kisan taitaa tälläkin kertaa ratkaista päivän kunto.

2013 1. S. Gardio 2. J. Watson 3. R. Singh

The Susiraja Championships
voittajat
2011 Tiger Kukkonen (epävirallinen),
2012 Lex Cabrera,
2013 Kaj, J. Choi

Susiraja Championships muodostui lähinnä siksi, että syksyisin kaikilla oli kaikesta huolimatta edelleen kova kolonälkä. Kisa-areenana on toiminut Tahkon upeat golfkentät. Miksi? Sen takia, koska suurin osa jäsenistämme opiskeli/opiskelee Joensuussa. Myös tälläkin on kolikon kääntöpuoli. Kisaan osallistuu yleensä vain murto-osa komitean jäsenistä etäisyyden ja ajankohdan vuoksi. Kuka nyt ajaisi Helsingistä Tahkolle pelaamaan golfia, jos sateen todennäköisyys on 80%.
Silti tämä Major on jollain tapaa tähän asti pitänyt pintansa. Tahkohan on puitteiltaan todella hieno. Kentät ovat todella kauniit varsinkin tuohon ruska-aikaan ja muita pelaajia on suhteellisen vähän, joten kisaajat saavat rauhassa keskittyä suorituksiinsa. Harvemmin myöskään yöelämä on lyhentämässä yöuniamme.
Kentät ovat vaativustasoltaan keskitasoa. Tilaa löytyy jonkin verran, mutta todella monella väylällä on vesi mukana tuomassa tuloskortteihin ikävän näköisiä tuloksia. Tulokset ovat vaihdelleet vuosien välillä, mutta viime vuonna rima alitettiin todella upeasti. Kausi on aina mukava huipentaa tänne, mutta toivoisin todella, että osallistujamäärä kasvaisi tänä vuonna sillä, vaikka Majorin haluaa aina voittaa, niin jostain syystä kun puolet puuttuvat, niin se kilpailuviettikin vähän katoaa.


Viime kauden kolme kovaa: Uudet majorvoittajat, Tigerin back-to-back Majorvoitto, pelaajien tasoerojen kaventuminen

Tänä kolokesänä tulemme varmasti näkemään yhä tiukempia kilpailuja. Suurin osa pelaajista on selvästi kehittynyt viime kauden mittaan ja nyt oikeasti on tasaisempaa kuin koskaan. Kisaisännätkin ovat sanoneet, että eivät kanna enää viittaa mukavasta isännästä vaan ovat ilmoittaneet osallistuvansa nyt taas "omien" Majoreidensa voittokamppailuihin. Varmasti tulemme näkemään, jotain yllätyksiä, mutta uskon että vanhat ketut tekevät kaikensa uusiakseen voittonsa. Heinolassa saatetaan kuitenkin jo ehkä varmuudella nähdä uusi voittaja, sillä allekirjoittanut ei ole varma osallistumisestaan. Pääsiäisen mäenlaskut vaativat veronsa ja lisää selviää vasta röntgenkuvausten jälkeen. Luvassa kuitenkin varmasti uskomattomia tarinoita taas ja tarkempia kisaennakoita luvassa lähempänä jälleen itse kisoja.

-Tiger K.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti